Blog

Zvýrazněno

Myslete na budoucnost. Zařiďte si spořicí účet

Možná právě sníte o novém autě. Nebo se chcete pustit do rekonstrukce vaší kuchyně. Nebo si chcete splnit jiné přání z vašeho pomyslného seznamu, ale k realizaci vám chybí nějaká ta finanční rezerva. Právě v takových chvílích se vyplatí disponovat spořicím účtem, na který si budete pravidelně odkládat část svých financí, a nečekané výdaje mnohem lépe ustojíte. Přečtěte si, jak začít spořit a jaké výhody přináší spořicí účet založený u ING.

Jak začít spořit

Možností spoření existuje v současné době velká řada. Nezáleží přitom na tom, jak velkou sumu si každý měsíc odkládáte, ale spíše na tom, abyste to dělali pravidelně a svědomitě. Díky tomu si totiž budujete jeden z nejdůležitějších finančních návyků.

Naspořené peníze poté můžete využít:

  • k překlenutí náročnějšího finančního období,
  • k pořízení věcí do domácnosti nebo nového automobilu,
  • k rekonstrukci vašeho domova,
  • nebo třeba jako základ vaší budoucí hypotéky.

Způsobů spoření je samozřejmě spousta. Přebytečnou hotovost si můžete odkládat doma do prasátka, nebo si ji vkládat na spořicí účet. Nevýhodou domácího spoření je přitom skutečnost, že se vám nijak nezhodnocuje. Na rozdíl od toho peníze na spořicím účtu bývají úročeny, díky čemuž se vám alespoň částečně zhodnocují. Procento úročení je přitom u každého poskytovatele spořicích účtů mírně odlišné.

Sbírejte kovové mince

Určitě to také znáte. Pokud používáte hotovost, ve vaší peněžence se hromadí spousta drobných. Zkuste si je na konci každého dne z peněženky vytáhnout a uložit do kasičky. Úbytku takových drobných si prakticky ani nevšimnete a jakmile se rozhodnete pokladničku vysypat, budete velmi mile překvapeni. Mince si poté můžete jednoduše vložit na spořicí účet a pokračovat zase od začátku.

Nastavte si trvalý příkaz

Pokud chcete své spoření maximálně zautomatizovat, můžete si jednoduše nastavit trvalý příkaz. Předem si stanovte, kolik peněz si chcete každý měsíc odložit a v této výši si nastavte i pravidelnou platbu z vašeho běžného účtu na účet spořicí.

Odkládejte si procento z každého příjmu

Pokud jsou vaše příjmy variabilní a v průběhu roku se mění, můžete vyzkoušet tuto metodu. Jednoduše si určete, jaké procento z každého příjmu si budete odkládat. Může to být třeba 10, 15 nebo 20 %. Je to jen na vás. Jakmile vám na účet nějaké peníze přijdou, okamžitě si dané procento z nich převeďte na spořicí účet. Pokud budete nekompromisní, váš zůstatek na spořicím účtu se bude neustále zvyšovat a vy budete časem velmi mile překvapeni.

Jaké výhody spořicí účet přináší?

Spořicí konto u ING si můžete založit jednoduše online, bez nutnosti osobní návštěvy pobočky, což je v dnešní době rozhodně velkým plus. ING má přitom pro nové klienty připravenou speciální akci. Po dobu prvních tří měsíců od založení ING konta budou vaše úspory do celkové výše 300 000 Kč úročeny sazbou 0,5 % p.a.

Výhodou je rovněž skutečnost, že si ING spořicí účet založíte bez zbytečných poplatků. Peníze si zároveň budete moct kdykoliv vybrat podle toho, jak se vám to hodí, aniž byste za jednotlivé převody museli platit další peníze navíc. Pokud si proto chcete ponechávat určitou finanční rezervu s možností peníze kdykoliv použít na nečekané výdaje, vyjde vám toto konto maximálně vstříc.

ING přináší novinky ve svých službách

ING v nedávné době představilo hned několik novinek, které se ke spořicím účtům vztahují. Tyto drobnosti se přitom podílí na mnohem větším uživatelském komfortu a klientům přináší řadu užitečných výhod.

Majitelé ING konta si například nově nemusí zbytečně pamatovat své klientské číslo. Místo toho si mohou sami vybrat a nastavit své vlastní uživatelské jméno, prostřednictvím kterého se budou přihlašovat do mobilního i internetového bankovnictví.

V letošním roce jsme zažili spoustu nečekaných změn spojených s celosvětovou koronavirovou pandemií. S ohledem na to se i ING rozhodlo maximálně rozšířit nabídku svých služeb, které lze vykonávat z pohodlí domova. Bezpečně se proto můžete přihlásit do internetového i mobilního bankovnictví, podívat se na aktuální zůstatek i si zobrazit výpis z účtu. Užitečná je i možnost snadného zadání platby, trvalého příkazu či inkasa, možnost správy svých investic nebo třeba změny osobních údajů.Vzhledem k současné situaci je stále třeba počítat s tím, že se můžeme setkat s druhou koronavirovou vlnou, která nás opět přivede do určité izolace. Pokud se však rozhodnete pro spořicí účet u ING, nemusíte se nenadálých situací obávat.

Zvýrazněno

Podnikatelé v době po koronaviru

Asi polovina podnikatelů přišla v době koronaviru o příjem, zákazníky, musela úplně zavřít a nemá nebo nemělo z čeho platit nájmy. Společnost Reservio provedla průzkum mezi 600 živnostníky a malými a středními podniky různých odvětví, od realitních služeb až po provozování privátů. Z průzkumu vyplynulo, že pětina musela propouštět nebo omezovat spolupráce. Peníze z programu ministerstva financí Pětadvacítka podle průzkumu získalo 56 procent živnostníků, u dalších programů byli dotázaní výrazně méně úspěšní.

Na pomoc jednoho z programů na podporu podnikatelů Covid I, II, II dosáhlo procento oslovených a kurzarbeitový program Antivirus pomohl zhruba šesti procentům dotázaných. Téměř 30 procent ale o státní podporu nežádalo a čtyřem procentům byla žádost o ni odmítnuta.

Zdroj: HN

Podnikatelé ale nevěší hlavu. Někteří z nich měli své úspory a neváhali je použít, aby své podnikání nemuseli ukončit. Někteří z nich po nějaké kratší či delší době dosáhli na finance z některých kompenzačních programů.

Web pruvodcepodnikanim.cz dotázal několik podnikatelů, jak vnímají koronavirus, jaký je to zásah do podnikání nebo zda změnili podnikatelskou strategii. Po vzoru webu pruvodcepodnikanim.cz jsem se zeptala na 3 otázky několika podnikatelů.

Patrik Duda: u podniku jsme například zavedli bezkontaktní rezervaci

Patrik Duda je zakladatelem inovativního projektu spojující nejstarší řemeslo a virtuální realitu v privátu v Praze s názvem Naughty Harbor. A to v podobě virtuálního nevěstince, který otevřel v centru Prahy.

1. Jak vás zasáhla opatření proti šíření koronaviru?

Velmi. Náš podnik byl celou dobu uzavřený, a na prodeje přes e-shop to mělo samozřejmě také značný vliv. Naše produkty se řadí do kategorie luxusních produktů, které v této době nebyly nezbytné. Nyní již máme znovu otevřeno a zájem je větší, než jsme předpokládali.

Největší riziko vidím v nejistotě v tom, co vlastně přijde a jak dlouho bude trvat, než si lidé zvyknou opět na normální život a zbaví se strachu z nemoci. Tento strach může naprosto změnit chování spotřebitele, a to je asi největší neznámá.

2. Pomohl vám některých z vládních programů pro zmírnění ekonomických dopadů?

Konkrétně pro toto podnikání mě nenapadá žádné.

Příspěvky pro OSVČ jsou příjemnou cenou útěchy. Kromě podniku spravuji větší počet nemovitostí, kde je valná většina z nich financovaná úvěrem. Odložení splátek je v tomto případě velmi přínosné.

3. Jak se změnila vaše podnikatelská strategie? Našli jste na trhu nové příležitosti?

Stanovili jsme jasný krizový plán a řídíme se jim. Zatím to vypadá že se nenaplní.

Zavírat nebudeme v žádném z případě, na to je má vize až moc silná, nicméně jsme ochotni dělat ústupky a škrty, pokud to bude nutné. Myslím, že období karantény byla velká příležitost nastartovat podnikání, ať ve stávajících službách či produktech nebo v nacházení nových možností. U podniku jsme například zavedli bezkontaktní rezervaci, která zaručuje, že se v prostorech nepotkáte s obsluhou ani jiným zákazníkem. 50 % rezervací je nyní bezkontaktních.

Hledáme další příležitosti a věříme, že jakékoliv případné poklesy dorovnáme a ve výsledku vyjdeme ještě silnější.

Robert Urban: co se dříve mohlo nabídnout majitelům, dnes již nepůjde

Robert Urban stojí za projektem StálýNájem.cz. Vybrat ideálního nájemce není snadné. Proto lze, zejména v Praze, využít službu, která garantuje pravidelný nájem a řešení problémů spojených s pronájmem bytů. Realitní služby pandemie samozřejmě zasáhla v nemalé míře.

1. Jak vás zasáhla opatření proti šíření koronaviru?

Zásah je citelný, hlavně z důvodu menšího zájmu o nabízené byty. Riziko je nejspíš ve schopnosti platit nájem. I když doufáme, že to bude jen krátkodobá situace. Lidé myslím musí upřednostnit bydlení před novým telefonem nebo televizí.

2. Pomohl vám některých z vládních programů pro zmírnění ekonomických dopadů?

Podporu živnostníků a ošetřovné. Bohužel špatné je vyplácení, ale to je spíše pro naše klienty, což ovlivňuje i nás. Pro nás bohužel žádná podpora nebyla.

3. Jak se změnila vaše podnikatelská strategie? Našli jste na trhu nové příležitosti?

Zatím se strategie nemění. Více se zaměříme na internet a možnost pronajmout si byt bez osobní prohlídky a schůzky. Co je už je teď jasné je to, že to co se dříve mohlo nabídnout majitelům, dnes již nepůjde.

Zajímá vás, co říkají další podnikatelé? Projděte si poslední rozhovory na průvodcepodnikáním.cz.

Zvýrazněno

Jak se změní pracovní trh po koronaviru a jaká je aktuální situace v ČR a na Slovensku?

Koronavirus SARS-CoV-2 je aktuálním tématem číslo jedna napříč celým světem. Novým typem koronaviru nakazili lidé ve více než 200 státech a počet nakažených je k 17.4.2020 je téměř 1 500 000 (sledujte aktuální informace na worldometers.info/coronavirus/).

Koronavirus SARS-CoV-2 je aktuálním tématem číslo jedna napříč celým světem. Novým typem koronaviru nakazili lidé ve více než 200 státech a počet nakažených je k 17.4.2020 je téměř 1 500 000 (sledujte aktuální informace na worldometers.info/coronavirus/). Na šíření koronaviru reagují státy celou řadou opatření včetně uzavření hranic nebo celoplošné karantény. Jaké kroky podnikla slovenská a česká vláda k tomu, aby podpořila pracovní trh a jak se změní trh práce po pandemii koronaviru?

Aktuální situace v České republice

Česká republika hlásila první nakažené koronavirem 1. 3. 2020. K dnešnímu dni přesahuje počet nakažených 6 400 a doposud si koronavirus v České republice vyžádal více než 170 obětí. Jak Česká republika zahájila boj s koronavirem? Uzavřela hranice a v pondělí 16. 3. vyhlásila celoplošnou karanténu, o dva dny později pak zavedla povinnost nosit roušky.

Opatření podporující trh práce v ČR

Vláda České republiky po vyhlášení celoplošné karantény přistoupila k řadě opatření, která mají pomoci zaměstnavatelům, zaměstnancům i živnostníkům postiženým koronavirem.

Pokračovat ve čtení „Jak se změní pracovní trh po koronaviru a jaká je aktuální situace v ČR a na Slovensku?“

Inflace v roce 2022

Z nejnovějších zpráv vyplývá, že v říjnu 2022 byla inflace na úrovni 18 %. Co přesně si pod touto cifrou představit? V říjnu 2022 byla průměrná cena služeb a zboží o 18 % vyšší než ve stejném měsíci v loňském roce. Vzhledem k tomu, že inflace v letošním roce dosáhla rekordní výše, má nezanedbatelný vliv na spotřebitele i podnikatele. Jak se inflace vyvíjí v posledních letech, jaká je prognóza do budoucna a jak na inflaci reagovat?

Co si představit pod pojmem inflace?

Inflací se rozumí snížení kupní síly peněz. Jinými slovy se jedná o všeobecný nárůst cenové hladiny zboží a služeb v čase neboli růst cen zboží a služeb v dané ekonomice. Míra inflace udává, o kolik procent méně produktů a služeb si za stejný plat pořídíme ve dvou různých obdobích, například za září 2021 a září 2022.

Inflace způsobuje růst cen produktů a služeb. Zdroj: canva.com

Jaký vliv má inflace na spotřebitele a na podnikatele

Co způsobuje inflace? Inflace má v současné době dopad téměř na každého z nás. Inflace totiž sráží hodnotu peněz, čímž snižuje životní úroveň lidí. Podle odborníků rekordní inflace při slabém růstu mezd v letošním roce způsobuje nejcitelnější pokles životní úrovně od roku 1993. Vysoká míra inflace vzhledem k výraznému růstu cen ovlivňuje každodenní život Čechů. 

Nejvýrazněji se zdražování dotklo pohonných hmot, energií a nájmů. Vysoká míra inflace má samozřejmě dopad také na podnikatele. Podle nedávných průzkumů může mít inflace u 86 % oslovených podnikatelů negativní dopad na jejich podnikání. Podnikatele ohrožují zejména vysoké ceny pohonných hmot a také růst cen produktů a služeb.

Jaké druhy inflace existují?

Podle výše rozlišujeme tři druhy inflace. Jedná se o mírnou a pádivou inflaci a hyperinflaci. V případě mírné inflace se jedná o nárůst cenové hladiny v jednotkách procent. Za pádivou inflaci se považuje nárůst v desítkách procent, kdy již dochází ke znehodnocení úspor. A hyperinflace? Ta znamená nárůst cen ve stovkách procent, tento stav představuje úplný rozpad peněžního systému a zhroucení ekonomiky. 

Kromě inflace se můžete setkat také s pojmy deflace a dezinflace. Deflace je růst cenové hladiny a dezinflace snížení tempa růstu cenové hladiny v porovnání s předchozím obdobím.

Jak se inflace počítá?

V České republice inflaci měří Český statistický úřad. K výpočtu inflace dochází na základě indexu spotřebitelských cen nebo indexu cen výrobců nebo deflátorů HDP. Nejjednodušším výpočtem je výpočet dle indexu spotřebitelských cen, kdy se měsíčně porovnávají ceny tržního koše výrobků a služeb. Tržní koš obsahuje zhruba 700 statků, které mají reprezentovat náklady českých domácností. 

Vývoj inflace v posledních letech

Znakem zdravé a vyspělé ekonomiky je inflace, která se pohybuje na úrovni okolo 2 %. Tato míra inflace je také dlouhodobým cílem ČNB, což ostatně dokazují i data z minulých let. Například mezi lety 2014 až 2016 inflace nedosahovala ani jednoho procenta. Hranici dvou procent překročila až v roce 2018, nicméně ještě v roce 2021 byla na úrovni 3,8 %, což je v porovnání s říjnovou inflací 18 % velmi nízká hodnota.

Důvody zvýšení inflace v ČR v roce 2022

Velmi častou otázkou spojenou s inflací je, proč v České republice v roce 2022 došlo k tak výraznému nárůstu míry inflace a jak si vlastně Česko vede v porovnání s ostatními zeměmi. Za vysokou mírou inflace dle ČNB stojí válečný konflikt na Ukrajině, kvůli kterému došlo k výraznému nárůstu cen energií. Dalším důvodem vysoké inflace je pandemie koronaviru

Hranici 10 %, která představuje rozdíl mezi mírnou a pádivou inflací, však kromě ČR překročila i řada dalších zemí. Jedná se například o Německo, které pociťuje především zvýšené ceny energií a potravin, Maďarsko, Polsko, Slovensko, Rusko nebo Velkou Británii.

Jak na aktuální vývoj reagovat jako spotřebitel?

Úspory je možné před inflací chránit prostřednictvím investic. Podle odborníků by ale měli lidé investovat dlouhodobě, konzistentně a s rozvahou. Místo unáhlených rozhodnutí, které by vás mohly o úspory úplně připravit, raději vložte volné finanční prostředky na spořicí účet. Některé spořicí účty dnes nabízejí i úrok okolo 5 %.

A jak na vývoj reagovat jako podnikatel? 

To, jak na aktuální situaci reagovat jako podnikatel, by se mělo samozřejmě odvíjet od toho, v jakém oboru podnikáte. Nicméně obecně je možné říci, že základem je správně stanovená cenotvorba. Na zvýšené ceny vstupů je třeba reagovat zvýšenou cenou nabízeného zboží a služeb. Vyhnout byste se ale měli příliš vysokým cenám, které by opět přispěly k růstu cenové hladiny. 

Pokud máte zaměstnance, pravděpodobně budou požadovat zvýšení mezd. Zvyšování mezd však opět povede k růstu inflace, proto namísto vyšší mzdy uvažujete spíše o různých zaměstnaneckých benefitech.

Jaká by měla být předpokládaná míra inflace v dalších letech?

Většinu lidí v souvislosti s inflací zajímá, jaké jsou vyhlídky do budoucna. Podle ČNB by se měla inflace na podzim 2022 dostat na svůj vrchol, který by se měl pohybovat okolo 20 %. Od roku 2023 by měla začít inflace postupně klesat. A kdy je reálný návrat k cílové inflaci 2 %? ČNB očekává, že by mohlo ke snížení inflace na hodnotu 2 % dojít v první polovině roku 2024.

Závěr

Rekordní výše inflace se nevyhne takřka nikomu z nás. Prognózy do budoucna jsou však poměrně optimistické a předpokládá se, že v roce 2023 začne inflace postupně klesat. Podnikatelé by měli na zvýšenou míru inflace reagovat zvýšením cen produktů nebo služeb.

Chytré hodinky jako chytrá investice

Nedávno se ke mně dostala informace, že i přesto, že českou ekonomiku silně zasáhl koronavirus, prodeje chytrých hodinek strmě rostou. To mě dovedlo také k otázce, zda Češi vnímají chytré hodinky jen jako prostředek k tomu, jak se dostat do kondice, nebo i jako investici. Proč investovat do luxusních chytrých hodinek? 

V Česku se chytrým hodinkám daří

Česko je nejlepší v prodeji chytrých hodinek. Zpráva, která se v posledních měsících šířila po internetu. Možná i pro vás je stejně jako pro mě překvapením, že podle statistik nemá žádná jiná země Evropské unie tak vysoký podíl lidí, kteří si koupili chytré hodinky, fitness náramky a další nositelnou elektroniku. Z průzkumů vyšlo, že nositelnou elektroniku u nás vlastní 35 % lidí, zatímco v zemích Evropské unie se jedná jen o 19 % populace.

Hlavním důvodem vzrůstu prodeje je skutečnost, že vzhledem k zavřeným posilovnám a sportovištím cvičí více lidí doma nebo v přírodě a chtějí si měřit své výkony. Chcete vědět, jaké další státy patří ke špičce v prodeji chytrých hodinek? Pusťte se do čtení tohoto článku.

Chytré hodinky jako investice do zdraví

Pod pojmem investice si asi většina lidí jako první představí finanční zisk. Mám za to, že drahé hodinky mohou být opravdu dobrou investicí právě v tomto slova smyslu, zároveň však chytré hodinky vnímám také jako skvělou investici do zdraví.

To, že Češi vědí, že je nutné i v době vládních omezení spojených s koronavirem dělat něco pro své zdraví, dokazují výše uvedené statistiky. I údaje ze srovnávače Heureka poskytují zajímavé informace, ze kterých vyplývá, že prodej chytrých hodinek v České republice v loňském roce stoupl o neuvěřitelných 86 %.

Oblíbené značky chytrých hodinek

A jaké značky chytrých hodinek u nás vedou? Mezi ty nejoblíbenější patří hodinky známých značek Apple, Xiaomi, Huawei a také Samsung a Garmin.

Značku Garmin založili již v roce 1989 Gary Burrell a Min Kao a značka kromě oblíbených sportovních hodinek nabízí také například turistické navigátory a automobilová zařízení.

Můj tip: Hodinky Garmin Fenix

Jak už jsem zmínila výše, hodinky Garmin se těší velké oblibě lidí, což dokazují také slova chvály v recenzích. Pokud hledáte kvalitní hodinky s dlouhou výdrží, doporučuji chytré GPS hodinky Garmin Fenix, které jsou dostupné ve třech velikostech a vynikají celou řadou praktických funkcí.

Sportovní hodinky Garmin Fenix. Zdroj: Pulsmetry.cz 

Proč si Češi chytré hodinky pořizují?

Právě investice do zdraví je hlavním důvodem, proč vzrostla obliba chytrých hodinek. Lidé chtějí prostřednictvím hodinek kontrolovat vlastní pohybovou aktivitu, měřit počet kroků nebo naběhané kilometry, nebo si hlídat svou tepovou frekvenci a zachytit trasu pomocí GPS.

Někteří také u chytrých hodinek vyhledávají funkci, která je v případě delší pohybové nečinnosti upozorní na to, že by měli vstát a něco dělat. Lidé také oceňují možnost propojení sportovních aplikací se svými přáteli, díky čemuž spolu mohou virtuálně soupeřit. Chytré hodinky jsou bezesporu skvělou motivací, jak začít sportovat v přírodě nebo doma

Zajímá i vás, jak začít cvičit doma? Pak vám možná přijde vhod článek Jak‌ ‌začít‌ ‌cvičit‌ ‌doma?‌ ‌Zaručené‌ ‌cviky‌ ‌na‌ ‌vaše‌ ‌problematické‌ ‌partie‌.

Chytré hodinky jsou nové zlato

To, že Češi v posledních měsících hojně investují do akcií, kryptoměn a zlata vás asi nepřekvapí, možná vás však zaujme fakt, že někteří vnímají jako investici i hodinky.

Investice do hodinek však rozhodně není novinkou. Například luxusní hodinky světoznámých značek Rolex a Patek Phillippe časem zvyšují svou hodnotu. A investuje se nejen do speciálních hodinek, kterých na světě existuje jen několik málo kusů, ale také do těch klasicky dostupných.

Na co myslet při investování do hodinek?

Pokud chcete koupit hodinky s vidinou zisku, měli byste počítat s tím, že pokud chcete na hodinkách v budoucnu vydělat hodně peněz, musíte za ně i nemalou částku utratit.

Ve většině případů totiž platí, že čím dražší hodinky jsou, tím lépe je později prodáte. Je nutné si také uvědomit, že zisk z hodinek nebude okamžitý a na návratnost této investice si budete muset počkat. Stejně jako u jiných investic platí, že je důležitá dobrá znalost trhu. Před tím, než tedy hodinky koupíte, nastudujte si o nich co nejvíce informací.

Při nákupu investičních hodinek si dejte velký pozor na falešné hodinky a v případě, že hodinky plánujete v budoucnu prodat, nezapomeňte o ně pečovat. Hodinky by měl ideálně pravidelně kontrolovat hodinář, díky čemuž prodloužíte jejich životnost.

Hodinky Kronaby

Pokud chcete investovat do kvalitních chytrých hodinek, které na pohled vypadají jako klasické hodinky, jistě vás zaujmou hybridní chytré hodinky švédské značky Kronaby. Hodinky s chytrými technologiemi jsou velmi precizně zpracované, ale zároveň cenově dostupné.

Luxusní hodinky Kronaby. Zdroj: Pulsmetry.cz 

Slovo závěrem

Chytré hodinky jsou bezesporu skvělou investicí. Ať už se je rozhodnete vnímat jako investici do svého zdraví, která je k nezaplacení, nebo investici s vidinou budoucího zisku, jednoznačně neuděláte krok vedle.

Ekonomika za časů koronaviru

Coronavirus, koronavirus, COVID-19. Pandemie, která hýbe světem. Jaký dopad bude mít na českou a celosvětovou ekonomiku? Sledujte důležité články.

Coronavirus, koronavirus, COVID-19. Pandemie, která hýbe světem. Jaký dopad bude mít na českou a celosvětovou ekonomiku? Sledujte důležité články.

Virus je rozšířený v Itálii, Jižní Koreji, Španělku, Německu, ve Francii, v USA, atd. K dnešnímu dni je známo 157 197 případů nakažení a 5 839 tomuto viru podlehlo. Aktuální data sledujte na Coronavirus Update (Live).

Pokračovat ve čtení „Ekonomika za časů koronaviru“

Pronájem průmyslových utěrek je ekonomický i ekologický

Čistota je půl zdraví a hlavně předpoklad k bezpečné práci. Moc dobře to vědí nejen úklidové firmy, ale především výrobní a servisní společnosti. Vedle nových produktů (a opravených starých) vzniká i odpad, který je nutné spolu s nečistotou intenzivně odstraňovat. Užívají se k tomu textilní průmyslové utěrky s opakovaným použitím.

Čistota je půl zdraví a hlavně předpoklad k bezpečné práci. Moc dobře to vědí nejen úklidové  firmy, ale především výrobní a servisní společnosti. Vedle nových produktů (a opravených starých) vzniká i odpad, který je nutné spolu s nečistotou intenzivně odstraňovat. Užívají se k tomu textilní průmyslové utěrky s opakovaným použitím.

Průmyslové utěrky se používají pro stírání a zachytávání průmyslových nečistot a kapalin. Z hlediska svých charakterových vlastností si poradí s olejem i mastnými skvrnami. Jejich struktura je měkká, savá a nepropouští vlákna.

Pokračovat ve čtení „Pronájem průmyslových utěrek je ekonomický i ekologický“

20. listopad – Den bez dluhů. Jak se vypořádat s dluhy?

Lidé, kteří nejsou schopni splácet své finanční závazky, se ve středu mohou během akce Den bez dluhů poradit s odborníky. Bezplatné konzultace se budou konat v 15 pobočkách a kontaktních pracovištích Úřadu práce ČR po celé zemi.

Lidé, kteří nejsou schopni splácet své finanční závazky, se ve středu mohou během akce Den bez dluhů poradit s odborníky. Bezplatné konzultace se budou konat v 15 pobočkách a kontaktních pracovištích Úřadu práce ČR po celé zemi.

Učiňte první krok

Den bez dluhů nabízí podle organizátorů každoročně příležitost pro učinění prvního kroku k vymanění se z dluhové pasti. Podrobné informace najdou zájemci na webu www.nasedluhy.cz.

Pokračovat ve čtení „20. listopad – Den bez dluhů. Jak se vypořádat s dluhy?“

Znáte desatero pro plátce DPH?

Jeden z nejjednodušších článků, který vám připomene nejdůležitější desatero. Z webu DaneProLidi.cz.

Před několika lety bych si to nemyslela, minulý rok se manžel stal plátcem DPH. Ano, fakturujeme téměř většinu na něj, takže tenhle krok byl nevyhnutelný. Vyznat se v tom, kdy má být faktura s daní, kdy bez nebo jak a kdy platit daně není vůbec jednoduché. Když jste plátci, doporučuji mít svého účetního, je to sakra dobrá investice. A když se chcete rozkoukat, držte se „desatera pro pláte DPH“ od Tomáše Krůla.

Pokračovat ve čtení „Znáte desatero pro plátce DPH?“

Vedení účetnictví nemusí tolik bolet

Když se řekne nuda a nepříjemnosti, první co řadě lidí vytane na mysli, je vedení účetnictví. Zejména pro menší a střední firmy, které nedisponují vlastním účetním oddělením, se často jedná o noční můru. Podnikatele účetní agenda zahlcuje a krátí jim čas potřebný pro smysluplnou práci.

Když se řekne nuda a nepříjemnosti, první co řadě lidí vytane na mysli, je vedení účetnictví. Zejména pro menší a střední firmy, které nedisponují vlastním účetním oddělením, se často jedná o noční můru. Podnikatele účetní agenda zahlcuje a krátí jim čas potřebný pro smysluplnou práci. Do účetnictví ve velkém investují kromě času také své nervy. Pravidla se neustále mění, pochopit účetní hatmatilku chvíli trvá. Nejhorší je, že ani po náročném výkonu plném odříkání a zaťatých zubů si nemůžete být jisti výsledkem.

Pokračovat ve čtení „Vedení účetnictví nemusí tolik bolet“